ZOMeRJaZZFIeTSTOUR

Hoe werkt de zjft

Met 29 concerten op 25 locaties heeft de ZJFT een zodanig uitgebreid programma, dat u onmogelijk alle concerten bij kunt wonen. U zult moeten kiezen en stelt uw eigen ZJFT samen. Op deze pagina vindt u tips om u daarbij te helpen.

VIJF ROUTES

Dit jaar hebben we weer vijf routes uitgestippeld, met op verschillende punten overstapmogelijkheden naar een andere route. De routes zijn in kleur en nummer aangegeven op de fietskaart in dit boekje en bij de beschrijving van elk concert. Onderweg worden de locaties aangegeven met ZJFT-borden.

VIJF STARTLOCATIES

Elke route heeft een eigen startlocatie. Alleen bij deze vijf start-locaties kunt u ZJFT passe-partouts kopen, uw e-ticket valideren of het nieuwe ZJFT t-shirt bemachtigen. Ook de flyer 'Laatste Nieuws' met updates van bezettingen en andere praktische wetenswaardigheden is hier te krijgen.

Route Startpunt Kassa open
1 ROUTE WEST Aduard kloosterkerk 11.30 - 14.00
2 SENA PERFORMERS Leegkerk kerk 11.30 - 14.00
3 UITSCHUIFROUTE Noorderhoogebrug Bezoekerscentrum 11.30 - 14.00
4 ROUTE OOST Garnwerd tent 11.30 - 24.00
5 ROUTE NOORD Feerwerd schuur Hans 11.30 - 14.00
ADRESSEN STARTLOCATIES

Aduard kloosterkerk
Seinenstraat 42, 9831 PX Aduard

Leegkerk kerk
Leegeweg 38, 9746 TC Groningen

Noorderhoogebrug Bezoekerscentrum
Woldijk 103, 9738 AD Groningen

Garnwerd tent
Hunzeweg t/o molen, Garnwerd

Feerwerd schuur Hans
Oosterweg 24, 9892 PJ Feerwerd

ZJFT-SPELREGELS

Een van de belangrijkste charmes van de ZJFT is dat u zelf uw programma bepaalt. Maar u kunt niet per concert reserveren. Niemand weet van te voren hoe druk het ergens zal zijn. Om de dag voor iedereen zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal spelregels en tips.

> VOL=VOL!

Wilt u erg graag een concert bijwonen, zorg dan dat u ruim op tijd aanwezig bent.

> WISSELREGEL BIJ VOLLE LOCATIE

Bij drukbezochte concerten of in kleine locaties kan het voor-komen dat u de locatie niet meer in kan. De wisselregel stelt dat na de eerste set iedereen de zaal verlaat. De wachtenden krijgen dan als eerste toegang tot de tweede set. Op kleine locaties zullen wachtenden tijdens de eerste set een bonnetje ontvangen waarmee ze toegang krijgen tot de tweede set.

> KIES DE 2e SET tip!

Kies ook eens voor de tweede set. Deze is doorgaans minder druk dan de eerste set.

> CONCERT-CODE

Graag in- en uitlopen voor aanvang van de set of tijdens het applaus. Graag uw mobiel uit tijdens de concerten.

PIN

Op de locaties Garnwerd tent en Feerwerd schuur Hans zijn PIN-automaten aanwezig. Op de overige locaties kunt u alleen contant betalen. Er zijn geldautomaten in de supermarkt in Aduard en aan de Molenstraat in Oldehove.

TENT GARNWERD ALS CENTRAAL PUNT

De tent bij de molen in Garnwerd is de gehele dag geopend voor kaartverkoop, informatie, drinken en eten. Vanaf 15.30 uur staan de cateraars met lokale en internationale gerechten voor u klaar. Waddenvarken van de BBQ, de Keuken van het Ongewenste dier, pizza, huisgemaakte nasi of een heerlijke pasta, een broodje met gegrilde groentes. Er is een gevarieerd aanbod.
Vanaf 20.00 uur kunt u wat eten of swingen met de DJ's Swingmaster Sem en Yeah Man. Zij staan paraat voor een greep uit hun bijzondere jazz- en bluescollectie. Om 22.00 uur wordt de ZomerJazzFietsTour 2017 swingend afgesloten met de Ronald Snijders Band.

FIETSEN

Als extra service kunt u op zaterdag 26 augustus ook een fiets huren bij Garnwerd tent. Wilt u er zeker van zijn dat er nog een fiets voor u staat, neem dan contact op met Guikema Rijwielhandel om een fiets voor de ZomerJazzFietsTour te reserveren.
(of bel 06-288 93 438).

BICYCLE-REPAIR-MAN

Heeft u tijdens de ZJFT een lekke band of andere problemen met de fiets? Bel de ZJFT-bicycle-repair-man. Hij komt zo snel mogelijk naar u toe en helpt u gratis! Zijn mobiele nummer is 06-100 76 852.

TWEE SETS

De optredens beginnen stipt op tijd. Op de startlocaties spelen de bands een lange set van 5 kwartier (m.u.v. Aduard kerk). Op alle overige locaties spelen de muzikanten twee sets van drie kwartier. Tussen de sets is een pauze van een half uur.